avenue lumière

programmanieuwbouw 3.400 m2 bvo | 34 huurappartementen
locatieIJburglaan 1038-1100, Amsterdam
opdrachtgeverJV Investment Ideas
statusoplevering oktober 2015

Avenue Lumière vormt de sluitsteen van de lange stadstraat de IJburglaan. Op de plek waar ooit een kantoorgebouw was voorzien is een kloek woongebouw gerealiseerd met 34 huurwoningen. Het gebouw, uitgevoerd in fraai gedetailleerd metselwerk met een warme tint, heeft 2 gezichten.

Aan de zijde van de IJburglaan vormt het een logische en kenmerkende beëindiging van een reeds bestaand bouwblok. De gevels sluiten hier aan bij de architectuur van de gevelwanden langs de IJburglaan en onderscheiden zich subtiel door kleur, detaillering en ritmiek van de gevelopeningen. De zuid- en oostzijde van het woongebouw zijn daarentegen vormgegeven rondom royale buitenruimtes die met hun randen van metselwerk een integraal onderdeel van het ontwerp zijn.

De begane grond bevat vier grondgebonden woningen, waaronder een woonwerkwoning, en is vormgegeven als een verbijzonderde plint. De terugliggende plintgevel onderscheidt zich door de gevarieerde metselwerkverbanden- en voegen alsmede door de toepassing van natuurstenen elementen. Met aandacht voor detail is hier ook op vanzelfsprekende wijze de hoofdentree van het gebouw in opgenomen.

Elke bovenliggende verdieping bevat vijf woningen, een combinatie van 2 en 3 kamer appartementen, allen met een ruim balkon. De bovenste twee lagen en de dakranden tenslotte verbijzonderen de gevels en vormen een logische beëindiging. Kortom, een gebouw dat zich aansluit en reageert op zijn omgeving, en zich tegelijkertijd onderscheidt door een krachtig, warm en kwalitatief hoogwaardige karakter.